top of page

Elastische kousen voor uw benen

Therapeutisch elastische kousen worden voorgeschreven bij beenklachten. Beenklachten worden vaak veroorzaakt door een stoornis in het bloedvatenstelsel van het been. Dit vaatstelsel is belangrijk bij de aan- en afvoer van het bloed. Het hart pompt het bloed naar de voeten, maar het is zelf niet in staat het bloed ook weer omhoog te pompen. Hierbij heeft het de hulp nodig van de kuitspier die als een soort spierpomp werkt. Bij elke beweging spant de kuitspier zich waardoor het bloed in de aderen naar het hart wordt geperst. Als de spierpomp niet meer goed werkt, wordt het bloed niet goed afgevoerd. Dan ontstaan beenklachten en aandoeningen zoals spataderen, dikke en pijnlijke benen, vermoeidheid, kramp en vochtophoping (oedeem).

 

Steunkousenadvies is een merkonafhankelijk leverancier. Samen met u bepalen wij wat de meest geschikte therapeutische kousen zijn.

 

In ons assortiment vind u onder andere therapeutisch elastische kousen van de volgende fabrikanten: Juzo, Medi, Jobst, Varodem, Varitex, Bauerfeind, etc.

bottom of page